fbpx
Më pëlqen festa, por s’më pëlqen Krishtlindja! Sa herë vjen dhjetori, atmosfera ndizet dhe bëhet gjithmonë e më e bukur. Shkëmbimi i dhuratave, dritat e qytetit, pazaret e mbushura plot e përplot, komshiu që plas kapsolle apo tjetri që shpërthen read more...

Të premten e vranë. Të shtunën, në mengjës, ndjekësit e tij ishin të trembur. Të dëshpëruar. Shpëtimtari, Mesia, kishte vdekur. E kishin parë duke vdekur me sytë e tyre. Ndoshta Pjetrit, i kalonte ndërmend, se më mirë që e kishte mohuar, read more…

Shqiptarët janë një popull i veçantë; me tipare e karakteristika të ndryshme nga të tjerët. Skënderbeu pasqyron dukshëm disa prej këtyre tipareve gjithëshqiptare që duam ti theksojmë në këtë dritare të revistës. Kësisoj, vëmë në dukje një shembull që duhet read more…

U çudita shumë dhe sytë m’u shqyen nga habia  kur e dëgjova për herë të parë. Duhet të paguash edhe për varrin! Sikur të ishte fjala për të blerë një strehë të ngrohtë, të mbushur me dritë do t’ia vlenin read more…

Më shumë kapsitje sysh dhe zgjerim të bebëzave të syve Shprehje të fytyrës që nuk lidhen me atë ç’ka po thuhet Rritje e theksuar e gjesteve (sidomos lëvizje të duarve) Fjali të shkurtra Më shumë pauza dhe gabime gjuhësore. Më read more…

Sonte, pas një udhëtimi të mundimshëm nga Vlora në Tiranë, u përballa jo edhe aq rrallë me shoferë “të nxituar”, që për pak do të më kishin përplasur pa menduar gjatë për pasojat… “Çfarë mund të vijë nga një përplasje read more…

Sot është ditë për lajme të këqija! Lajme që askush nuk do ti donte ti dëgjonte! Dorina Stafa, një nga vajzat që kaluan në jetën tjetër dje, ishte një mikeshë e Jetë Studentore Elbasan, dhe miqtë e saj po përjetojnë read more…

Për shumë nga ju që nuk e dini, 1 Dhjetori ishte Dita Botërore e SIDA-s, e cila ka për qëllim rritjen e vetëdijes për luftimin e kësaj sëmundje. Kanё kaluar tre dekada qëkurse virusi HIV u shfaq si një kërcënim read more…

Për disa, dëbora nuk është më një shenjë romanticiteti. Gjithandej vijnë lajme për vështirësitë në të cilën gjenden banorët e Veriut të Shqipërisë e më tej në Kosovë e Maqedoni. Kur po lexoja mbrëmë lajme rreth situatës (e komente në read more…